Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

portrait.1.1298932909.jpg

 

1971. 03. 01-én születtem Pécsett. 1978-1989-ig Szigetváron, a Lenin lakótelepi Általános Iskolában, majd a Zrínyi Miklós Gimnáziumban tanultam.

1990-ben Bajára költöztem, ahol - Mérlegképes könyvelő, - Kereskedelmi eladó, - Riporter (Pécs TV és Pécsi Körzeti Stúdió) - szakmákat sajátíthattam el. 2

2000-ben költöztem Szegedre, amikor a Gábor Dénes Főiskola Szegedi Tagozatán - Műszaki Informatika szak/Multimédia szakirányán kezdtem meg tanulmányaimat. 

2004-ben Diplomáztam, mint Informatikus Mérnök.

2004-2006-ig a Nemzetközi Metafizikai Akadémia Budapesti Központjában, majd 2006-2007 –ben Indiában, Prasanthi Nilayamban tanultam.

2007-ben elvégeztem a Holisztikus, jobb agyféltekés rajz tanfolyamot. 2009-ben Gyermekjóga-oktató lettem.

 Elérhetőségem: e-mail: bejjo@freemail.hu ; Tel: 20/324-7042

Gyermekkorom óta szívesen rajzolok, és fejezem ki mondanivalómat ezzel a módszerrel. A rajzolás iránti szeretetem nem múlt el, sőt fokozódott! Amikor azt érzem, hogy nem mondhatom el az engem ért dolgokat, hatásokat, érzéseket, akkor megalkotom, megjelenítem azokat. - Bár sokszor és sokan nem értik mondanivalómat, és a képeimet - ez egyáltalán nem vette/veszi el a kedvemet, inkább inspirál arra, hogy kitárjam azt, ami bennem van.

Tanulmányaim során nagy hatással volt rám az impresszionizmus, és Claude Monet művészete. Monet, akit az impresszionizmus atyjaként tartunk számon, aki szüntelenül éber szemmel figyelte az érzékelhető világot, s megpróbálta meghaladni korlátait, hogy megfejthesse misztériumát, költészetét és álmát, s rátaláljon annak az impresszionista világnak sokféle “színharmóniájára”, amely Claude Monet saját világává vált. Csak azonosítani tudom magam ezzel a szemlélettel, mert én is szüntelenül keresem azt, hogy mi is valójában a küldetésem és minden igyekezetem arra irányul, hogy megszabaduljak saját korlátaimtól, mely által megnyilvánulhat az igazi világom. Ezért őt a példaképemnek és „mesteremnek” is tekintem.

Főiskolai tanulmányaim során ismerkedtem meg a számítógépes grafikus programokkal és a 3-D animáció készítésével. Az önkifejezésemet mégis a grafikus, kézzel készített megjelenítés adja vissza leghűbb formájában. Az utóbbi időben megnövekedett bennem a rajzolás, mint szenvedélyem, hobbym iránti késztetés. Most már nemcsak azt jelenítem meg, amit látok, hanem a reális valóságtól elrugaszkodva a bennem rejlő világ az, amit megörökítek...ami igazán bennem van!

Saját rajzom lett a 2008. március 11-én megjelent könyvem borítója is. Könyvem címe: A FÉNY Kapujában – Találkozás a Kelet-i Istenemberrel. A könyv elsősorban az életeseményeimnek köszönhető személyiség változást meséli el. Figyelmet szentelek benne annak, hogy az embert foglalkoztató alapkérdésekre mi lehet, és valójában mi a válasz. Indiában való tartózkodásomnak - az ottani tanulásnak köszönhetően - elmesélek olyan csodás dolgokat, melyek szintén velem történtek meg. Elmesélek benne olyan történéseket, eseményeket, melyek lehetetlennek tűnnek - egyszerűen felfoghatatlanok a szkepticizmusunk miatt -, s miként válnak valósággá és miként adunk a teremtésnek életet. Elmesélem azt is: hogyan kerültem az Indiában élő Mester lábai elé – melyről sokan csak álmodnak -, s milyen hatással vannak életemre az ő tanításai.

Kreativitásom az éneklésben is megnyilvánul. 2001-óta vagyok tagja a szegedi Liszt Ferenc Kamarakórusnak; 2004-óta énekelek a Szegedi Dóm Kórusában; 2008-ban Gyüdi Sándor karnagy által vezetett Vaszy Viktor Kórus tagja lettem. 2007- óta tagja vagyok a Laár András vezette Sat-Chit-Ananda Bhajan Band-nek - velük indiai dalokat, ún. Bhajanokat énekelünk.

Rajz és illusztrációs pályázatokon veszek részt. Az igazi „lökést” 2006-ban, a Rembrandt pályázaton való részvétel jelentette, mely hatalmas lökést adott ahhoz, hogy a bennem levő lehetőségekkel éljek, s munkáimat megmutassam az engem körülvevő Világnak.

Máskor pedig kiírom magamból az érzéseimet, a gondolataimat, és mondanivalómat mindig a saját életemből vett példákkal teszem hitelessé.

Egyszer valaki ezt mondta egyik képem láttán: „ A rajzaidnak nagyon mély, szimbolikus jelentősége van. Te csak eszköz vagy, az ecset, de a kéz, mely festi a lelked hangja.” /Gné Tóth Edit/

                                                                                   Ágoston Beáta. sk.