Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Holisztikus,jobb agyféltekés rajzolás

Jobb agyféltekés-Holisztikus rajzolás

 

Jobb agyféltekés - Holisztikus rajzolás

 „Egy adott probléma nem oldható meg azzal a gondolkodásmóddal, amely magát a problémát létrehozta.”

(Albert Einstein)

Amikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, nem tudjuk az agy teljes kapacitását kihasználni, mert a bal agyfélteke „pánik üzemmódba” kapcsol, ami az „üss, vagy fuss” reakció néven ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, képesek leszünk nyugodtan, és hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhető lesz.

Minden ember kreatívnak születik.

Valahol útközben mintha mégis elveszett volna valami. Felnőtté válunk, s felnőtt korunkra csak halvány emlékezetünkben maradt meg az, hogy valamikor még mi is képesek voltunk arra, hogy leüljünk, s önfeledten alkossunk.

Miért van az, hogy az emberek többsége, arra kérdésre, hogy: mennyire tarja magát kreatívnak, az „egyáltalán nem” jobb esetben pedig az „egy kicsit” válaszolják?

Miért nézünk egy művészi alkotásra úgy, hogy: „én erre sohasem lennék képes”?                                                 Miért van az, hogy mindenki nagyobb kreativitással szeretné élni az életét, s az csak kevés embernek sikerül?

Ha elszántad magad, az út már egyszerű…egyszerűbb, mint gondolnád…

Az első lépés, hogy megtapasztald: még mindig benned van az a kreativitás, amiről azt hitted, hogy rég elveszett. Valójában ma már sokkal kreatívabb vagy, mint gyermekként, mert rengeteg élettapasztalattal lettél gazdagabb.

Mindössze annyit kell tenned, hogy: hagyod a benned élő gyermeket és felnőttet találkozni…                  Mindössze annyit kell tenned, hogy: hagyod e két részt együtt játszani…

 A legrövidebb út, hogy meggyőződhess az élő kreativitásodról, egy rajzprogram, ahol megtanulsz „másképp látni”. Készen állsz egy kicsit játszani, hogy kreativitásod újra feléledjen?

 A rajztudás titka elsősorban a látás képességében rejlik. Sokan úgy gondolják, ez csupán kézügyesség kérdése, ami valójában nem igaz!

A kézügyességgel megáldott emberek száma sokkal több, mint azoké, akik tudnak rajzolni.  A rajz nagyon jó a „látás” képességének formálására és fejlesztésére. Hogyha a látásmódodon alakítasz, akkor a hitrendszered és gondolkodásmódod is változni fog.

A Holisztikus gyógyászat az agy működésének azon elméletén alapul, miszerint a bal és a jobb agyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Az erőt, energiát, amit a stressz eddig – szinte észrevétlenül – lekötött, most újra szabadon felhasználhatjuk. Növekszik a teljesítőképességünk, a kreativitásunk, és az önbizalmunk.

                                                                                                                      Ágoston Beáta.

                                                                                              

 

A mappában található képek előnézete Portré-képek