Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYERMEK_JÓGA

A  Gyerek-Jógát három korosztályban gyakoroljuk. 

gyerekjoga_beka2.jpg

 

Ovi-Jóga: a kicsik óriási mozgásigényének megfelelően az ovisjóga rendkívül dinamikus. Elvarázsolódunk kiskutyává, teknőssé, farönkként gurulunk, tigrisként vicsorgunk, kiabálunk. Egész meséket is elmondunk közösen, amiket a gyerekekkel együtt szövünk az órán. Hihetetlen kreatívak és fantáziadúsak, ha hagyjuk őket egy kicsit kibontakozni. Gyönyörű tündérkastélyba vezetnek engem, vagy éppen a Balatonhoz szúnyogot fogni békaként... Ha már kiugrálták magukat, az óra vége felé fokozatosan lecsendesedünk, ilyenkor sokkal könnyebben átadják magukat egy kis pihenésnek, relaxációnak.
 

 

sulijoga_jatekfujas.jpg

 

 

Suli-Jóga: az iskolások már rengeteg apró részletre kíváncsiak. Megismerkedünk például az elemekkel, a mudrákkal (ujjak jógája), szemjógázunk. Kreativitásunkat több szinten is megmozgatjuk, mandalákat rajzolunk, énekelünk, együtt gondolkodunk. Velük már mélyebben tanulunk a jóga elméleti oldaláról is, beszélgetünk a tanításokról, hagyományokról, egészséges életmódról. Nagyon igénylik a közös feladatokat, mozgó mandalákat csinálunk, és sokat dolgoznak párban is. A jóga segít nekik az iskolai nehézségek leküzdésében is, a légzőgyakorlatokkal több energiát nyernek, a koncentrációs feladatok pedig segítenek, hogy egy dologra tudjanak összpontosítani. 

 

sulijoga_jatek.jpg

 

 

Tini-Jóga: a tinik már szinte mindenre kíváncsiak, amire egy felnőttnek szüksége van a jógaórán. Hosszabb ideig kitartjuk a jógatartásokat, meditálunk, légzőgyakorlatokat végzünk, és szükségük van a teljesen elmélyült relaxációra is. Ők már sokat kérdeznek, mi mire jó, vagy mit csináljon, ha fáj a háta? Sokszor kíváncsiak a tartások eredeti neveire is. Saját elmondásuk szerint azért jógáznak, hogy kikapcsolódhassanak egy kicsit a hétköznapok nehézségeiből, és feltöltődve újra a kihívások elé állhassanak. Azt hiszem, sokat elmond mai világunkról, ha már a 15-16 évesek így élik meg.
 

 

 

A gyermekjóga minden gyermek számára hasznos, nemcsak a csendes és a "jólnevelt" gyerekek végezhetik!

Kifejezetten előnyös és jótékony hatású:

-  figyelemzavaros,

-  beszédhibás,

-  szorongó,

-  hiperaktív gyerekek számára is. 

A JÓGA olyan tudás birtokába juttat, amely az egész életünkön keresztül segít, bármilyen nehézséggel is küzdjön valaki!

 

om_jel.jpg

 

 

A mappában található képek előnézete Gyermekjóga

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.